Mitt namn är Markus Teilus och jag driver mitt eget företag Teilus Fishing. har jobbat frilans som fiskeguide, skribent och fotograf sedan 2012. Jag håller mestadels till i norra Sverige eftersom jag är bosatt i Norrbotten, Piteå. Jag anordnar guidning och fiskeresor i hela Norrbotten.

Mitt namn är Markus Teilus och jag driver mitt företag Teilus Fishing som är intrikat på turism och media inom sportfiske. På Teilus Fishing jobbar jag frilans som guide, skribent och fotograf. Denna kombination är jag mycket exalterad över att jobba med. Jag brinner för att jobba inom denna bransch och har drömt om det sedan jag varit liten.  Fisket betyder allt för mig. Hela mitt liv kretsar omkring fiske och allt som det innebär. Redan som barn var jag mycket intresserad. Intresset växte och blev starkare ju längre tiden gick. Nu skulle jag inte kalla fisket för varken mitt intresse eller arbete, utan snarare en livsstil.

Jag bor och driver mitt företag i Norrbotten. Här trivs jag otroligt bra! Det är inte bara fisket som är fantastiskt, utan all natur och vildmark är verkligen unik. Det finns inget härligare än att ta en paus i fisket för att gå i land och göra upp en eld och mysa på.

Utöver Teilus Fishing arbetar jag som butikschef på fiskebutiken Mieko Fishing AB och är även delägare av Fiske i Norrland AB. Utöver fiske och media är jag mycket intresserad av djur, natur och friluftsliv i övrigt.

Jag är utbildad inom sportfiskebranschen på SportfiskeAkademin i Forshaga, Värmland. Här läste jag kurser som Sportfiskemetoder, Sportfisketurism, Fiske- och vattenvård, Friluftsliv, Matlagning inom naturturism och Marinbiologi. Under utbildningen har jag även praktiserat på fiskecamper och turismanläggningar.